BHAKTI MARGA
RITUÁLY

RECITACE SAṄSKṚTU 2: RYTMUS VERŠŮ – BHAGAVAD GĪTĀ

CYKLUS KURZŮ OD ZAČÁTEČNÍKŮ AŽ PO POKROČILÉ

RECITACE SAṄSKṚTU 2: RYTMUS VERŠŮ – BHAGAVAD GĪTĀ

Bhagavad Gītā odhaluje pravdu o skutečné duchovnosti v pouhých sedmi stech verších. Naučte se vnímat její jedinečnou moudrost i prostřednictvím recitace veršů v saṅskṛtu.

V druhém kurzu z cyklu recitace saṅskṛtu se proto blíže podíváme na způsob recitace, který se mění v závislosti na počtu slabik na řádku. Chcete-li umět správě vyslovovat a recitovat verše z Bhagavad Gīty, pak je tento kurz právě pro vás. V kapitole patnáct se setkáváme se dvěma různými rytmy veršů, které se naučíme rozpoznat a správně přednést.
Kurz je vhodný pro mírně pokročilé.

Samotný saṅskṛt je považován za starobylý jazyk sanātana dharmy (věčného zákona) – duchovní kultury, která je dnes známá jako hinduismus. Je božského původu a je výrazem Božího vědomí. Výraz saṁskṛta znamená dokonalý nebo dokončený, což označuje, že se z hlediska gramatiky, symetrie a složení jedná o velice uspořádaný jazyk.

Jedním z důležitých prvků, na který se také v této sérii kurzů zaměřujeme, jsou dlouhé samohlásky. V sanskrtu jsou totiž velmi důležité a špatné umístění délky může snadno změnit význam. Např. šála (शाला) znamená místnost, ale šala (शल) je hůl nebo kopí.

DETAIL UDÁLOSTI

Vstupenky
Plná cena – pro všechny zájemce.
Zlevněná – Mohou využít senioři od 65 let, studenti, ženy/muži na mateřské dovolené, invalidní důchodci, další rodinní příslušníci na kurzu.
Refresh – pro absolventy předešlých kurzů.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available